top of page

TELEMEA DE VACĂ PUȚIN SĂRATĂ
Este obținută din lapte de vacă integral, din ferma proprie. Este o telemea ușoară, foarte puțin sărată, care este foarte potrivită atât pentru pitici, cât și pentru bunici.

TELEMEA MATURATĂ
La baza acesteia stă telemeaua proaspătă, care după ce este adusă la forma finală, se lasă la maturat până când ajunge să corespundă tuturor parametrilor. La finalul maturării aceasta are o textură cremoasă, ușoară, combinând elemente din brânză Feta si cremă de brânză clasică. Se comportă perfect atât la temperaturi ridicate(200gr), cât și la cele scăzute. (-10gr)

MOZZARELLA
Este un sortiment de brânză foarte apreciat atât în rândul tinerilor, cât și în rândul bucătarilor. La fel ca la toate brânzeturile din portofoliul nostru, laptele provine din ferma proprie, este integral, astfel noi avem control direct asupra tuturor parametrilor nutriționali. După ce se face cașul, acesta se filează si se înnobilează pentru a rezulta acea elasticitate caracteristica ei. Aceasta se pretează la temperaturi înalte, dar nu și la temperaturi scăzute.

BRÂNZA MATURATĂ
Procesul și procedeele prin care trebuie să trecem ca să avem acest tip de brânză sunt destul de migăloase și lungi. Astfel, pentru a putea fi consumată aceasta trebuie să stea minim 3 luni la maturat în celulă specială cu umiditate și temperatură controlată. În funcție de timpul petrecut la maturare, textura acesteia este diferită, la fel și gustul. În ultima perioadă, plecând de la rețeta originară din Elveția, am dezvoltat mai multe sortimente din acest tip de brânză combinând-o cu piper/ardei iute/ierburi de Provence/Cărbune. Se comportă foarte bine la temperaturi crescute și este vedetă în orice platou de brânzeturi.

BRÂNZA DE VACI
Putem spune ca aceasta este cea mai versatila dintre toate sortimentele de branza. Pe cat este de gustoasa, pe atat de sanatoasa este, deoarece in compozitia sa cuprinde culturi benefice corpului uman, astfel fiind potrivita persoanelor cu diferite afectiuni medicale, dar in acelasi timp poate fi folosit ca ingredient cheie in anumite retete de mancaruri. Este preferata mamicilor, deoarece in procesul de diversificare acesta este elementul principal in combinarea anumitor legume/fructe cu potential alergen.
Se comporta foarte bine la temperaturi inalte.
Se comporta foarte bine la temperaturi inalte.

HALLOUMI
Este o brânză conceputa pentru a fi gătită, astfel ea este tare in forma inițială, iar după procedeul termic va deveni cremoasă în interior, dar în exterior va avea o crustă crocantă. Ea poate să fie simplă, cu mentă, cu busuioc sau orice fel de condimente, este potrivită atât ca fel principal, cât și in salate sau Hamburgeri.

CASCAVAL
Produs obținut din lapte de vacă integral, perfect pentru a fi gătit sau a fi mâncat ca atare. Acesta conține culturi specifice și cheag care îl ajută sa obțină consistentă și textura dorită. Este foarte apreciat în rândul tinerilor în special, datorită faptului că poate fi consumat foarte ușor in sandvișuri.

TELEMEA DE BIVOLIȚĂ
Este deja de notorietate faptul că laptele de bivoliță este foarte sănătos și gustos. Această telemea se deosebește de cea de vacă în special prin gust, apoi prin textură. De asemenea acesta poate fi servita alături de o salată, dar poate fi și gătită în anumite rețete.

IAURT DE BIVOLIȚĂ
Acest iaurt este special datorită consistenței lui dar și a beneficiilor datorate atât laptelui de bivoliță, dar și a culturilor pe care le are în compoziție. Este un iaurt cremos, asemeni celui grecesc, dar are o aromă deosebită și specifică. Acesta se poate consuma ca atare, sau poate stă la baza unor rețete obținute prin temperaturi foarte ridicate sau prin congelare.

© 2023 Delamuunte.ro
bottom of page